Terug in Nederland
Woensdag 17 December 2008 10:31

Namaste (Hallo),

Zondag 15.30 Nepalese tijd (+ 4.45) ging m'n vlucht richting Delhi, van Delhi naar Mumbai, van Mumbai naar Londen, en ten slotte van Londen naar Dusseldorf. Afgelopen maandag 11.00 Nederlandse tijd landde m'n vlucht (zonder m'n bagage) op het Duitse vaste land... De bagage was ergens in Londen achter gebleven, maar is een dag later alsnog opgestuurd.

Het was een hele ervaring; 8 weken India, 5 weken Nepal. Terugkijkend vond ik Nepal mooier en rustgevender, maar daar tegenover laat India wel een diepere indruk achter. Een indruk die je de mooie kanten maar ook de minder mooie kanten van het land laat zien. Al met al ben ik erg blij dat ik me weer in dit mooie kikkerlandje begeef! Je beseft pas hoe goed je het eigenlijk hebt op het moment dat je het 'gewone' voor een tijdje kwijt bent.

De laatste dagen in Nepal stonden in het teken van rust, stupa's en budha's. De verhalen en de foto's komen misschien nog op de site, maar kunnen natuurlijk nu ook bij mij persoonlijk worden opgevraagd!

Lees meer...
 
Waaaaaanzinnig!
Donderdag 27 November 2008 09:35

Zoals ik in m'n vorige verhaal al schreef; Nepal is een verademing na India. Hoewel de twee landen naast elkaar liggen, en op veel vlakken op elkaar lijken (veel hindu's, soortgelijk eten, monsoon), zijn er net zoveel verschillen (geen opdringerige verkopers, minder vervuiling, hele aardige mensen). Nepal krijgt wat mij betreft dan de voorkeur, en heeft nu al een bijzonder plekje in m'n hart gekregen.

Lees meer...
 
Goodbye India, Hello Nepal!
Dinsdag 11 November 2008 06:04

Delhi, de hoofdstad van India. Van veel reizigers had ik al gehoord dat ons wat te wachten stond... Boem, cultuurschok. Maar dat viel dus reuze mee! Waarschijnlijk hebben de weken in het zuiden van India me goed voorbereid op de hectiek, stank, en vervuiling. Waar ik wel aan moest wennen was de agressie van de touts. Een tout is een Indiër die mensen (westerse toeristen) oplichten, bedriegen, en leugens vertellen, met als doel er geld mee te verdienen. Met name rond het station New Delhi wordt het professioneel aangepakt. Wanneer je in de richting van het station loopt wordt je door een 'vriendelijk' iemand verteld waar de loketten zijn. Het gebouw waar hij naar wijst is voorzien van borden die erop duiden dat het om een officieel loket gaat. Volgens de man achter het loket zijn de treinen helemaal volgeboekt, ongeacht de bestemming... Zij weten dan wel iemand die je met de taxi kunnen brengen, tegen een veel te hoog bedrag natuurlijk.

Lees meer...
 
Yes, taxi? bike?
Zondag 02 November 2008 16:49

En er zijn alweer twee weken voorbij gegaan... Tijdens het laatste verhaal bevond ik me in Bangalore waar ik een week heb doorgebracht. De laatste avond ben ik met Ajay naar het nieuwe appartement van Ahsish gaan kijken. Als piloot voor kingfisher heeft Ahsish een bovengemiddeld salaris en dus ook een mooi appartement. Het lag redelijk ver van het centrum af, en dan pas realiseer je je hoe groot de stad eigenlijk is.

Met Bangalore heb ik een echte haat-liefde verhouding: Vrolijk op het moment dat ik er weer ben, bekende straten, cafe's, restaurants... Nog vrolijker wanneer ik het weer achter me kan laten. De laatste dag liep ik rond 19.00 uit het 'General Post Office' uit, na een minuut in een rickshaw te hebben gezeten zonder een meter vooruit gekomen te zijn besloot ik te voet naar Ajay te gaan. Echt ongelofelijk; de hele stad stond vast met toeterend verkeer. Op Cubbon road kon ik nog maar amper over de stoep lopen omdat links en rechts motors me voorbij gingen.

Lees meer...
 
Ik heb een plan; ik maak nooit meer een plan
Dinsdag 21 Oktober 2008 08:04

Maandagmorgen werd ik wakker met idee dat ik die dag naar Cochin zou vertrekken. Ik had afgesproken om samen met Daniel en Christine de trein naar het noorden te pakken. Daniel en Christine gingen naar het Periyar Wildlife Sanctuary, en hadden me al een paar keer aangeboden om mee te gaan. Eenmaal op het station aangekomen bedacht ik me dat ik helemaal geen zin had om alleen naar Cochin te gaan. Dus besloot ik om ook een kaartje naar Kotayam te kopen. Op het station in Varkala stond een rij van wel 15 Indiërs, maar aangezien de trein binnen 5 minuten zou vertrekken waren we genoodzaakt om 'duchtig' voor te kruipen. Iets wat voor Indiërs overigens de normaalste zaak van de wereld is.

Lees meer...
 
UK night
Zondag 12 Oktober 2008 13:50

Na vier dagen Pondicherry heb je ook dat wel weer gezien, tijd dus om verder te gaan. Dinsdag vertrok om 20.00 de trein vanuit Vilupuram richting Kanyakumari. Aangezien ik om 12.00 m'n kamer moest verlaten en m'n bagage maar voor twee uur kon achterlaten had ik besloten om op tijd te vertrekken vanuit Pondi naar Vilupuram. Onder het motto gedeelde smart is halve smart leek het me beter om op een station te wachten samen met andere reizigers dan ergens alleen op een willekeurige plek in Pondicherry.

Lees meer...
 
Bonjour monsieur
Maandag 06 Oktober 2008 12:20

De Mahabalipuramers zijn aardige mensen. Zo kwam ik een middag op het strand een vrouwtje tegen die me pinda's wou verkopen. Aangezien ik daar wel zin in had gaf ik haar 100 Rs, de pinda's koste 10 Rs. Het vrouwtje was blij dat ik wat van haar kocht, maar ze had geen wisselgeld en dus ging ze daar naar op zoek bij verschillende restaurants / winkeltjes. Ondertussen lag ik in de schaduw op het strand m'n boekje te lezen. Na 10 minuten kwam ze terug met het wisselgeld en kwam ze naast me in de schaduw zitten. Op m'n gemak kraakte ik de pinda's en at ze een voor een op. Maar het vrouwtje vond dat dit wel wat sneller kon, en dus begon ze voor mij in sneltreinvaart de pinda's te kraken. Als dank voor het pindakraken, bood ik het vrouwtje m'n fles water aan. Ze was me hier erg dankbaar voor en in ruil hiervoor kreeg ik een half ei en een groene peper in een gefrituurd jasje; heeerlijk! Even later kwam een kettingverkoper me lastig vallen, en ondanks dat ik aangaf dat ik niet geïnteresseerd was bleef hij maar aan m'n hoofd jengelen. Gelukkig zat het vrouwtje nog naast me die iets in het Hindu / Tamil tegen hem zei waarop de kettingverkoper zich uit de voeten maakte... Wat een aardig vrouwtje was dat!

Lees meer...
 
Dancing prohibited
Dinsdag 30 September 2008 07:44

Allereerst bedankt voor alle berichtjes en mailtjes voor m'n verjaardag! Thijs, dich waars een eurke te vruug Indische tied. Siem bedank veur dien berichje 'Hieper de piep hoera', waarschijnlijk door een fout van het telecombedrijf heb ik dit berichtje in totaal 42 keer gekregen!

M'n verjaardag heb ik samen met Ajay gevierd: We zijn eerst gaan poolen, waar we ondertussen redelijk goed in zijn geworden. In de poolzaal kwamen we eerst een dronken Ier en een stonede Schot tegen die zich helemaal scheef lachte om het feit dat een Indische Australiër samen met een Nederlander gingen poolen in Bangalore... Onder ons eerst spel werden we uitgedaagd door twee Iraniërs (Nima en Simu) om tegen hen te dubbelen. Nima studeerde al vijf jaar in Bangalore en zag er ook studentikoos uit, Simu was van het type alto; lang haar, lange jas, slierten aan z'n broek. Met name Nima was een goede pooler, maar dit kon ons er niet van weerhouden om ze met een 3-0 nederlaag voor de tafel te laten betalen.

Lees meer...
 
Toet toet, dagtripje...
Donderdag 25 September 2008 11:00

Zo, de eerste week India zit erop. Ik moet zeggen dat de integratie redelijk soepel is verlopen; mede dankzij Ajay heb ik een goede introductie gekregen in de gebruiken en merkwaardigheden van de Indiërs. In de eerste week heb ik veel gedaan en veel gezien; parken, musea, tempels, paleizen, restaurants, clubs en kroegen. Hoewel de stad me wel bevalt, merk ik dat de drukte van de mensen en het verkeer op me beginnen in te werken. Gister ben ik een dagje uit de stad geweest en dat voelde erg goed! Tevens ben ik afgelopen maandag verhuist; ik zat eerst in een appartement van Picolla Cottage. Een fatsoenlijk appartement, met redelijk goede service, maar ze vroegen 2000 Rupees per dag wat bijna gelijk is aan 30 euro... Nu zit ik in Hotel Empire waar ze 20 euro per nacht vragen. De kamer is kleiner, maar wel beter; met name het bed en douche zijn een vooruitgang. Het nadeel van het hotel is dat het aan een drukke straat ligt, waardoor ik genoodzaakt ben om met oordopjes in te slapen. Op de foto's hieronder het appartement waar ik zat, en het uitzicht van de hotelkamer waar ik nu verblijf.

Lees meer...
 
Exploring Bangalore
Zondag 21 September 2008 14:31

Vrijdag 19 September, na de mislukte poging om te voet het Lalbagh park te bereiken van afgelopen woensdag, vandaag maar gewoon met de rickshaw gegaan. Net als het Cubbon park is dit park een verademing van de drukte in de stad. Het Lalbagh (Lalbagh betekend rode tuin) park is een botanische tuin die in 1760 is aangelegd door Hyder Ali, een generaal die rond die tijd samen met de Fransen een groot gedeelte van Zuid India in handen had. In het 96 hectare grote park zijn veel oude bomen te vinden en andere planten van over de hele wereld. Midden in het park staat een glazen huis, naar het model van het Crystal palace in Londen, waar zo nu en dan tentoonstellingen worden gehouden.

Lees meer...
 
Eerste dagen in Bangalore
Donderdag 18 September 2008 17:22

In het vliegtuig naar Londen begon de eerste India ervaring; ik zat naast een oud Indiaas vrouwtje. Erg spraakzaam was ze niet, maar tijdens het opstijgen en de landing pakte ze een boekje met teksten in het hindi en begon ze hevig te neuriën. In Londen Heathrow kwam ik aan op terminal 5, een nieuwe terminal waar 19 jaar aan gebouwd is, en het grootste vrijstaande gebouw van Groot Brittannië is. Na ongeveer twee uur wachten vertrok het vliegtuig richting Bangalore, in dit vliegtuig zaten overwegend Indiërs. Deze vlucht ben ik doorgekomen met afwisselend slapen, film kijken, en af en toe een praatje met een van de praatgrage Indiërs.

Lees meer...
 
Paul in India
Woensdag 17 September 2008 11:30

Hallo,

Via deze site zal ik af en toe verslag doen van m'n reis in India. Dinsdag 4:00 (indische tijd) ben ik geland in Bangalore, rond 7:30 lag ik te maffen op m'n hotelkamer. De eerste indrukken van India; druk, rommelig, veel toeterend verkeer, lekker weertje, rare mensen, aardige mensen, kort samengevat: een beetje vreemd maar wel lekker...

Lees meer...